Realisatie Drents Landleven

Na een aantal sessies met de klant werd al snel duidelijk dat de huidige website niet voldeed. Bezoekersaantallen vielen tegen en het doel van de site was niet duidelijk. Na onderzoek werd al snel besloten om de site in zijn geheel opnieuw te ontwerpen en te bouwen.

Het primaire doel van de website werd vastgesteld op het promoten van de aanwezige accomodaties. Verder moet de nieuwe website uitstralen dat vertoeven in Drenthe een beleving is. Een beleving van rust en vrijheid.

+ Bekijk website

Accomodaties op de kaart

Dankzij een koppeling met de Google Maps API worden alle accomodaties die vallen onder Drents Landleven nauwkeurig op de kaart getoond. Streetview is ook mogelijk. De drie verschillende types accomodaties worden middels drie verschillende iconen gepresenteerd en door een simpele klik kan men meteen doornavigeren naar een accomodatie detail pagina.

Social media integratie

Door middel van een tweetbox blijft de bezoeker op de hoogte van allerlei activiteiten en nieuws rondom Drents Landleven. Facebook wordt ingezet middels de 'Like' button. Het is zowel mogelijk om Drents Landleven te liken als wel een individuele accomodatie wat zal zorgen voor meer naamsbekendheid, bezoekersaantallen en interactie met je eindgebruikers.

Uitgebreide zoekfunctie

Om als bezoeker een goede keuze te kunnen maken voor een accomodatie biedt de website een uitgebreide zoekfunctie. Door het opgeven van een plaats worden de dichtsbijzijnste accomodaties getoond. Verdere verfijning is mogelijk door een groot scala aan filteropties. Denk hierbij aan ligging, aantal slaapkamers en voorzieningen. Al deze zoekcriteria zijn te onderhouden in het CMS Wordpress.